Gasilska zveza Slovenije

Portal slovenskih prostovoljnih gasilcev

KLIC V SILI

Kaj reči ko kličete 112?

navodila

Datum: 07. mar 2013

Gasilec – poklic, ki mu najbolj zaupamo

V Cankarjevem domu v Ljubljani je bila v četrtek, 7. marca 2013, ob 11. uri novinarska konferenca ob zaključku ene največjih evropskih potrošniških raziskav Trusted Brand 2013 – v katero so že sedmo leto zapored vključeni slovenski potrošniki.

Pogovor z novinarji je pripravila Mladinska knjiga Založba d. d., vodila pa ga je Laura Štraus Vuk iz Službe za odnose z javnostmi. Riko Rižnar, vodja sektorja Reader`s Digest Slovenija, je na kratko spregovoril o pomenu raziskave Trusted Brand in njeni uveljavljenosti, Lidija Petek, glavna urednice revije Reader`s Digest, pa je predstavila metodologijo raziskave in povedala njene nagrajence. Med slednjimi je bil tudi poklic, ki mu Slovenci najbolj zaupamo – gasilec. Prav zaradi tega je bil kot gost na pogovor z novinarji povabljen tudi Anton Koren, predsednik Gasilske zveze Slovenije, ki je odgovarjal na številna vprašanja.

Raziskava o zaupanja vrednih blagovnih znamkah – pod okriljem mednarodne revije Reader`s Digest – poteka v 12 evropskih državah. Gasilci opravljajo najbolj zaupanja vreden poklic v vseh 12 državah. V anketi je mnenja podalo več kot 18.000 Evropejcev – od tega 1000 Slovencev, ki so naročeni na revijo Reader`s Digest Slovenija.

Letošnji zmagovalci neodvisne raziskave Trusted Brand 2013 bodo nagrajeni s posebnim priznanjem – plaketo Trusted Brand 2013 – ki jo bodo prejeli na svečani prireditvi 22. maja 2013 v Cankarjevem domu.

Suzana Veber

 

Na fotografiji  z leve: Riko Rižnar, vodja sektorja Reader`s Digest Slovenija, Lidija Petek, glavna urednica revije Reader`s Digest, Anton Koren, predsednik Gasilske zveze Slovenije, in Laura Štraus Vuk, voditeljica novinarske konference iz službe za odnose z javnostmi pri Mladinski knjigi,  Založba d.d.    

Koledar dogodkov

vsi prihajajoči dogodki

Arhiv dogodkov

Alarmni znaki

OPOZORILO NA NEVARNOST

NEPOSREDNA NEVARNOST

KONEC NEVARNOSTI

NESREČA S KLOROM

POPLAVNI VAL